Den fyrstjärniga campingplatsen Nilimella ligger invid den vackra älven Kitinen i centrum av Sodankylä vid korsningen av riksväg 4 och 5. Hos oss kan du stanna för en kort paus eller tillbringa hela semestern med familjen. Nilimella är känd för sin vackra omgivning och sin utmärkta service i hjärtat av natursköna Lappland!

Campingplatsen

På den nordligaste fyrstjärniga campingplatsen i Finland erbjuder vi 15 lägenheter med bastu, 4 högklassiga strandlägenheter, 19 stugor, 80 husvagnsplatser, av vilka 20 med grönanläggning och 60 elplatser, en stor gräsmatta för tältplatser, en receptionskiosk, en strandrestaurang med A-rättigheter och en badstrand med omklädningshytter samt olika hobbymöjligheter. För barn finns en lekplats både utomhus och inomhus. Till centrum med service är det mindre än 1 km. Receptionen har öppet 1.6–31.9.

Tilläggstjänster

Hos oss kan du tömma kemiska toaletter och gråvattenbehållare samt fylla på färskvattenbehållare. Du kan också boka bastu i receptionen för att tvätta av dig vägdammet. Invid älven på campingplatsen ligger Pub Piitsi, som är en populär mötesplats för resenärer från nära och fjärran. Puben erbjuder både mat och dryck. För barn finns en lekplats utomhus och även inomhus, om det är dåligt väder.

Byggnader

Vår reception ligger i omedelbar anslutning till entrén. När du checkar in kan du dricka en kopp kaffe eller äta en glass på uteserveringen och använda vårt avgiftsfria trådlösa nät. Resenärerna har tillgång till två servicebyggnader. I huvudservicebyggnaden finns två kök, latrintömning, toalett och dusch samt även handikapptoalett med dusch. Den andra servicebyggnaden står till stuggästernas förfogande. Utöver toalett och dusch finns en bastu som kan bokas i byggnaden. Alla resenärer har också tillgång till tvättstuga med två avgiftsbelagda tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.